Leerlingenraad

De leerlingenraad
Van links naar rechts: Anna-Renske (8a), Thijmen (8b) Sten (7a) Jesse (7b) Feline (6b)
Middelste rij van links naar rechts: Helena (6a) en Feline (6b)
Onderste rij van links naar rechts: Jesper (5b), Marloes (5b), Thomas (5a), Manne (5a)

 

Wat doet de leerlingenraad?
Het doel van deze leerlingenraad is om de uitgangspunten van Dalton zoals de verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en vrijheid nog meer te bevorderen. Ook denken wij zo de initiatieven en betrokkenheid van de leerlingen te vergroten. Daarnaast zien wij dit als een manier om onderhandelingstechnieken en taalvaardigheden van leerlingen te ontwikkelen. Ook leren ze na te denken over een organisatie, te presenteren en een mening te vertegenwoordigen.

 Verder is er een vaste overlegstructuur van de leerlingenraad. Deze is opgenomen in de jaarplanning en is in ieder geval 1 keer in de 6 weken.
Ieder jaar wordt de leerlingenraad van nieuwe leden voorzien. Daarna wordt er in de groep een nieuw lid gekozen.
 
Hoe gaat een verkiezing in de groep?
De groepsleerkracht bespreekt eerst middels een woordspin met de groep welke eisen men kan stellen aan een goede vertegenwoordiger. Zo wordt voor iedereen duidelijk dat het bij die keuze belangrijk is om iemand te kiezen die bijvoorbeeld verbaal sterk is, de mening van een groep voorop kan zetten, kan luisteren en kan samenvatten i.pv. een vriendje of vriendinnetje te kiezen.

 

Helena Brand – Groep 6a
Ik ben Helena Brand. Ik ben 10 jaar en zit in groep 6a. Ik ben op 10 november 2006 geboren. Mijn hobby's zijn hockey en viool spelen. Ik ben goed in rekenen,  taal en spelling.
Ik wil graag in de leerlingenraad, omdat het me leuk lijkt om te overleggen over wat er moet gebeuren in de school en zo. Waarom ik er geschikt voor ben: ik vind dat ik verantwoordelijk ben, ik kan goed luisteren, ik kan goed met andere kinderen om gaan en ik ben ook bijna altijd positief. Verder lijkt het me gewoon leuk om in de leerlingenraad te zitten.

 

Feline Blokzijl – Groep 6b
Ik ben Feline. Ik zit in groep 6b en ben 9 jaar oud. Ik woon in de Buitenhof en doe vaak creatieve dingen. Dat is waarom ik in de leerlingenraad zit. Ik ben in de leerlingenraad gekomen omdat ik creatief ben en goed voor mijn eigen mening kan opkomen. Dit wil gaan doen: ik wil de schilderijen in de gangen vrolijker maken en de school wat leuker maken!!!

 

Sten Bos – Groep 7a
Ik ben Sten Bos! Ik ben 11 jaar oud en ik zit op de Starter. Mijn broertje heet Robin en zit in groep 6A. Ik heb groep 7 verlengd. Dus ik ben op- nieuw begonnen met nieuwe vrienden en dat was een lastige tijd voor mij. Dus dacht ik aan een beetje afleiding (in november): ik ga in de leerlingenraad. En daar zit ik nu ook in en daar ben ik heel blij mee!!.
Mijn doel in de leerlingenraad. Ik wil:
- Alle groepen en de school gangen leuk en gezellig maken.
- In de pauzes toernooitjes regelen (basketbal, kingen voetballen etc.)
- Iets leuks voor de leerkrachten bedenken aan het eind van het schooljaar.
- Een paar mooiere bomen op het schoolplein.

 

Jesse Jansen – Groep 7b
Hallo ik heet Jesse ik kom uit 7b. Ik ben 10 jaar. Ik vind het leuk om mee te denken. Ik heb vaak goede ideeën en durf mijn mening te geven. Ik ben ook goed in luisteren naar anderen. Dit gaat mij helpen in de leerlingenraad.